1. Hva er bindingsverk?

Bindingsverket er selve rammen i hytta og består av et reisverk med hulrom.

Reisverket støttes opp av stendere som bærer hele konstruksjonen. For at hytteveggen skal bli tett, fylles hulrommene mellom plankene med isolasjon, og ytterveggene dekkes med kledning.

Visste du at vi monterer veggene til hyttene våre innendørs i hall? Slik holdes tømmeret tørt helt til hytta skal ferdigstilles, og de komplette veggene er tette for vær og vind fra første stund. I hallen har vi alt utstyr tilrettelagt for å gjøre produksjonen mest mulig effektiv. Montering i hall er derfor tidsbesparende og bidrar til at du får hytta enda raskere levert!

 

Se alle våre bindingsverkhytter her: 

2. Hvor godt isolert er en bindingsverkhytte?

Kombinasjonen reisverk og isolasjon gjør bindingsverkhytta svært godt isolert. Den tette isolasjonen sørger for at hytta holder godt på varmen og blir mer lyddempende. I tillegg bruker vi diffusjonsåpne plater som puster én vei og slipper ut fukt og damp.

God isolasjon bidrar til mindre strømbruk og bindingsverkhytta blir mer energieffektiv. Dette vil kunne spare deg for unødvendige strømkostnader.

 

3. Hvor mye koster det å bygge en bindingsverkhytte?

Prisen på en bindingsverkhytte varierer naturligvis ut ifra størrelsen på hytta, beliggenhet og eventuelle tilvalg. Rimeligere materialer og kortere byggetid bidrar til at en bindingsverkhytte ofte er et billigere alternativ enn andre hyttemodeller.

I tillegg bidrar isolasjonen i hytta til reduserte strømkostnader, slik at du kan spare penger lenge etter at du har mottatt nøklene til hytta.

Vi leverer alt-i-ett-løsninger som dekker alle kostnader i byggeprosessen – fra planlegging til ferdig hytte.

 

Ta kontakt for å få en prisvurdering på ditt hytteprosjekt

 

 

4. Hvor lang tid tar det å bygge en bindingsverkhytte?

Tiden vi bruker på å bygge en bindingsverkhytte vil variere ut ifra hvor stor og omfattende hytta skal være, hvor hytta skal ligge og om du ønsker mange tilvalg eller ikke.

En bindingsverkhytte vil generelt sett ta kortere tid å bygge enn for eksempel en stavlafthytte, som vi lafter for hånd. Et anslag på hele prosessen – fra planlegging til ferdig hytte – kan være alt fra tre måneder til ett år.

 

5. Hvorfor velge bindingsverkhytte fra Lundhytta?

Det er mange gode grunner til å velge en bindingsverkhytte fra Lundhytta. Først og fremst får du en hytte du i stor grad kan forme slik du vil og som er enkel å innrede.

Dersom du ønsker deg en hytte med et moderne uttrykk som er godt isolert, arealeffektiv og som krever lite vedlikehold, er bindingsverkhytte det rette valget for deg.

 

Skreddersydd hytte etter dine behov

Vi i Lundhytta er opptatt av at du skal få drømmehytta di akkurat slik du vil – enten du lar deg inspirere av våre ferdige hyttemodeller eller ønsker at vi skreddersyr hytta for deg. Vår dyktige interiørarkitekt designer bindingsverkhytta sammen med deg, slik at du får den akkurat slik du vil.

Drømmer du om en unik bindingsverkhytte, hvor du kan trekke deg tilbake og koble av fra hverdagens kjas og mas?

Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang!