Etter å ha flyttet fra hjemstedet for å utdanne seg som møbelsnekker, fikk han seg jobb innen bygg og anlegg – og har nå utbredt erfaring fra de fleste typer byggeprosjekter.

I august 2018 fant han tilbake til Nerskogen. Vi har tatt en prat med ham om hvordan det oppleves å komme hjem for å jobbe her i Trollheimen.

Vi møter ham rett utenfor ei Lundhytte under oppføring i Nerskogen.

[parallax]

Givende arbeid

Arild forteller at det er givende å skape noe for andre, og samtidig få bruke egne ferdigheter og egen kreativitet.

– Alle hyttene vi setter opp er forskjellige. Det krever at vi er med gjennom hele prosessen for å forme akkurat den hytta kunden ønsker seg. De skal jo føle seg hjemme i hver eneste krok.

Hjemme på fjellet

At han selv har vokst opp i området gir arbeidet en ekstra dimensjon.
– Det gjør et ekstra inntrykk når jeg har muligheten til å skape et hjem for andre som ønsker å oppleve Nerskogen. Jeg har følt meg hjemme her selv hele livet. Den følelsen vil jeg skape for andre også.

Arild ser fornøyd på den arkitekttegnede hytten som nå for alvor begynner å ta form.

– Se bare på beliggenheten til denne hytta. Omgivelsene dine preger deg jo når du jobber, så det er klart det er et privilegium å jobbe i slike omgivelser som vi har her i Trollheimen. Det blir ofte lange dager når ei ny hytte skal bygges, og da finnes det ikke noe bedre arbeidssted enn dette.

[parallax]

Kortreist tømmer

Lundhytta er ikke som andre hytter. I veggene sitter lokal historie. Lokale håndverkertradisjoner. Strenge kvalitetskrav. Og ikke minst: Trevirke av høy kvalitet.

– Vi bruker for eksempel aldri bygningsplater, men vi jobber direkte med trevirke. Det er faktisk en liten HMS-bonus med dette også, men her er alle hellig overbevist om at du også får en overlegen estetikk med trevirke fra skogene her i nærområdet, smiler Arild.

– Vi som er i felt jobber med lokale råmaterialer og oppbyggingen av selve hytten. Vi har hele tiden et bevisst forhold til de egenskapene og særpreget den enkelte hytteeieren har ønsket seg.

Hver hytte er unik

– Denne hytta har en del fine løsninger. Det er for eksempel en utkikkspost oppe i en av trappene. I tillegg har den mange spesielle vinkler og flotte paneler som skal på plass. Her skal vi også unngå å bruke lister. Samlet sett fjerner det alt ferdighuspreg. 

[parallax]

Lokale leverandører

– Det er når veggene er satt opp at det rene snekkerarbeidet begynner. For oss som er ute i hyttefeltet er det godt å jobbe med treverk i god kvalitet som kommer fra kjente og lokale produsenter.  Vi produserer en del materialer selv – resten får vi fra lokale produsenter. Kjøkken og bad kommer fra Fossline, trappene leverer Rennebu Snekkeri og vinduene er produsert på Lillerønning Snekkerifabrikk i Gauldal. Alt er lokalt.

Det har alltid vært viktig for oss å holde produksjonen lokal.

– Vi har jo eget verksted her på Nerskogen, og her lager vi hyttevegger, tak og alt vi trenger før hyttene skal monteres.

Tilbake til arbeidet

Ei hytte skal ferdigstilles, og om ikke lenge skal nøklene overleveres til en lykkelig hytteeier som skal få oppleve alt det han selv har vokst opp med. Han må tilbake til arbeidet.

– Jeg gleder meg alltid til å sette i gang igjen. I dag har jeg med meg en lærling, og han er både dyktig og full av motivasjon. Å se at alle rundt meg deler gleden og ærekjærheten for arbeidet vi gjør er jeg sikker på at utgjør en liten, men merkbar forskjell i hver eneste hytte vi har satt opp, avslutter Arild.

[parallax bottom]