Etter å ha drømt om, planlagt og bygget familiehytte på Nerskogen, sitter de nå igjen med en hytte som overgår forventningene.

– Vi var gjennom en omstendelig prosess der vi vurderte ulike områder. For oss var det viktig å finne en tomt mindre enn to timer unna Trondheim, som er byen vi bor i, forteller Espen.
Familien vurderte det slik at de ikke ønsket seg hytte ved sjøen i Trøndelag. Det fristet ikke med ferge over fjorden hver fredag.

– Egentlig kan man sette passeren i Trondheim og slå en ring rundt byen. I starten kjørte vi mye rundt for å utforske mulighetene, erindrer han.

[parallax]

Vakkert landskap

Han husker godt den første kjøreturen til Nerskogen. Og innrømmer at forventningene var lave.

– Vi kjører til Berkåk og tar av i det som føles ut som ei lita grop ved veien. Så ser vi masse trær og ei elv, uten at vi blir over oss av begeistring. Plutselig kommer vi over en topp og ser ut over Granasjøen. Utsikten traff oss momentant. Det var et fantastisk syn.

Entusiastisk beskriver han fjellene som utgjør bakgrunnen av landskapet. Svarthetta i all sin majestet og milevis med vakker natur i alle retninger.
Familien hadde funnet sitt andre hjem. Dette var stedet for hyttedrømmen.

Derfor valgte de lokalt

Etter å ha funnet tomten selv, fortsatte familien undersøkelsene for å finne sin hyttebygger.

– Vi hørte rundt med kolleger, venner og bekjente. For oss var det viktig å bruke lokale håndverkere. Vi ville ikke starte et, for oss, omfattende byggeprosjekt med noen som sitter et helt annet sted i landet. Siden vi ikke hadde erfaring med byggeprosjekter selv, var vi helt avhengig av å kunne ha en tett dialog med hyttebyggeren.

Etter flere anbefalinger falt valget på Lundhytta. Espen beskriver et tett og godt samarbeid, også i tiden etter at hytta sto ferdig.

– Gjengen i Lundhytta er fantastiske. Det er bare å ringe, så stikker de innom. Slik er det også med underleverandørene Lundhytta jobber med. Underleverandøren som var lengst unna var vel på

Oppdal, og det gjorde at vi opplevde svært rask responstid og tett kontakt – hele veien frem til nøkkelferdig hytte.

[parallax]

Involvert i prosessen

Siden kontaktpersonene i Lundhytta er fra nærområdet, kan endringer avklares raskt. Det skader heller ikke med litt lokalkunnskap.

– Vi kunne spørre om små endringer – så tok de bare turen innom byggeplassen og sjekket med det samme. At vi valgte en lokal leverandør, gjorde at vi hele veien følte en gjennomført trygghet underveis i prosessen.

– Den største skrekken vår var å bare få noe ferdig levert uten å være med i prosessen selv. Vi var innom fabrikken for å se på det som ble laget der, og vi var oppe på hyttetomta nesten hver helg under byggingen for å se på fremdriften.

[parallax]

Detaljfokus

For familien var det viktig at alle detaljer og valg var gjennomtenkte og riktige fra første stund.

– Vi skal tross alt være på denne hytta i mange, mange år fremover – og små ting som ikke ble slik man så for seg, kan skape mye irritasjon i framtiden.

Espen forteller at det ble en god del endringer underveis – fra relativt store ting til små ting som flytting av lysbrytere.

– Hele veien opplevde vi Lundhytta som veldig ryddige. Det tilkom selvfølgelig kostnader på det vi ville endre, og dette beskrev de alltid skriftlig og la det frem for oss før noe ble gjort, slik at vi aldri fikk noen overraskelser, forteller han.

Et sted å vokse

Han forteller at familien fikk et råd før om å bygge nøyaktig den hytta de ville ha, med en gang. Espen beskriver en hytte med høyere standard enn boligen.

– Det rådet fulgte vi og det har vi ikke angret på et sekund. Vi bestemte oss for at hytta skal være varm og lys når vi kommer frem på fredag kveld.

– Samtidig var det viktig for oss få med barna. For å få til både fjernstyring av lys og varme og for at barna skal være underholdt må man ha strøm, internett og aktiviteter. Hytta vår overgår alle forventningene vi hadde på forhånd.

Selv bygget de seg et anneks etter at drømmehytta sto ferdig. Et fleksibelt rom i årene som kommer.

– Der har vi nå spillrom med fotballspill, dart og mye mer. I fremtiden kan det bli soverom for barnebarn – eller noe helt annet.

[parallax bottom]