Hos Lundhytta er hyttemodellene et utgangspunkt for inspirasjon. Evelina forvandler utgangspunktet om til det perfekte tilfluktsstedet for deg – skreddersydd etter ditt behov og din smak.

Fra Vilnius til Nerskogen

Som interiørarkitekt har hun stålkontroll på alt fra konstruksjonen og planløsningen til hyttens endelige utseende.

— Forskjellen på en interiørarkitekt og en interiørdesigner er at arkitektene må tenke på alt; både utseende og stil, men også rør, ventilasjon, elektro, grunnmur og konstruksjon, sier hun.  

Utdanningen tok hun i Vilnius, og etter mer enn et tiår som arkitekt hos ulike hytteleverandører i Norge er hun nå fast ansatt hos Lundhytta, hvor hun hjelper kundene med å realisere hyttedrømmen.

Kunden skal føle seg hjemme

Noen kommer med detaljerte skisser. Andre har laget en kollasj med ulike vinduer, tak og materialer de liker. Noen vil ha funkishytter, mens andre faller for tradisjonelle hytter. Alle ønsker de å skape sin helt egen hytte.

— I dag er kundene våre ganske tydelige på hva de ønsker og hva de har behov for. Vi hjelper dem å skape en god planløsning og funksjonalitet, kommer med råd til forbedringer der det er behov, og sørger for at hytten er i henhold til reguleringsplanen, sier Evelina.

Vissheten om at det er kunden som skal føle seg hjemme på hytta står i sentrum av alt arbeidet hun gjør.

— Det er kunden som skal bo i hytta si, og for meg er det viktig skape den hytta kunden vil ha – ikke å lage det som er trendy eller det vi arkitekter synes er kult.

Gjester på hytta

De fleste som kommer til Evelina har et klart bilde på hvilke funksjoner hytta skal ha – men det hender at hun får henvendelser fra personer med en hyttedrøm, uten klare tanker om hvordan den drømmen ser ut.

— En fin start er ofte å spørre seg selv; hvor mange personer skal bruke hytta? Det spør jeg ofte kundene om selv. Mange har med gjester på hytta, og trenger da soveplass til flere enn kjernefamilien. Kanskje blir et anneks løsningen, hvis det ikke er plass til mange nok soverom i selve hytta, sier hun.

Slik jobber Evelina med skreddersøm

Hvor stor hytte som kan bygges bestemmes ikke bare av kundens budsjett og størrelsen på tomta. Før det tegnes en eneste skisse, starter Evelina med å sjekke reguleringsbestemmelser hos kommunen. Reguleringsplanen danner rammen hun skaper drømmehytta i.

— Vi ser på hvordan vi kan sette kundens ønsker inn i rammen fra kommunen. Ved hjelp av digitale kart-data får vi detaljert geografisk informasjon som vi setter 3D-skissen av hytten inn i, slik at kunden kan se hvordan hytta blir.

Nå for tiden foregår samarbeidet med kundene over nettet, slik at prosessen fra skisser til ferdigstilling går raskere. Når kunden er fornøyd med 3D-skissen ordner Lundhytta byggesøknaden.

Som totalleverandør fikser Lundhytta gjerne hele byggeprosessen – vi henter inn priser på alt fra betongarbeid til kjøkkenleverandør, og står for hele konstruksjonen slik at du ender opp med en innflytningsklar hytte.

Enkelte hyttedrømmere ønsker også å utføre noe av byggingen selv – det er selvsagt fullt mulig.

Kom i gang med hyttedrømmen

Vi får ofte spørsmål om i hvor stor grad vi kan avvike fra hyttemodellene. Svaret er at det ikke er noen begrensinger på hva vi kan lage for deg! Har du to favoritt-modeller du gjerne skulle plukket og mikset fra? Vi kan sette sammen en hytte med elementer fra ulike modeller – eller tegne opp noe som ikke følger en mal i det hele tatt.

Bla i hyttekatalogen og la deg inspirere – eller ta kontakt med oss for en prat om din hyttedrøm!