En fritidsbolig er en stor investering som gir glede i mange generasjoner. Derfor er det viktig å gjøre nøye vurderinger og undersøke flere aspekter som beliggenhet, pris, arkitektur – og mye annet, før du setter i gang byggingen av en hytte på fjellet. 

 

Tips 1: Beliggenhet

Beliggenhet er sentralt uansett hvilken type hytte man ønsker seg. I Norge selges det flest fjellhytter i de mest populære turområdene som Trysil, Beitostølen – og Oppdal.

Hyttetomtene våre rundt Nerskogen ligger en kort kjøretur unna Oppdal. Nerskogen ligger faktisk 727 meter over havet og er skjermet for moderne støy.

Mange tar med avstanden til butikk og skianlegg i betraktningen når beliggenheten skal vurderes. Flere ønsker også muligheten til å kjøre så nærme hytta som mulig. Det kan være smart å tenke over at en hytte på fjellet skal være tilgjengelig gjennom alle livets faser. Både for små barneben og eldre, litt slitnere ben.

Se tomtene våre her >

 

Tips 2: Kostnader knyttet til hytte på fjellet

Avhengig av hvor i landet du ønsker å bygge hytte på fjellet, er det flere kostnader enn kun kjøpesummen knyttet til det å eie fritidsbolig. BN Bank lister opp flere kostnader du må ta med i vurderingen, som for eksempel strømforbruk, forsikring, festeavgift og eiendomsskatt.

Her i Rennebu kommune har vi eiendomsskatt. I 2021 var skattesatsen for både boliger og fritidsboliger 4,0 promille. Eiendomsskatten faktureres sammen med kommunale avgifter.

Vårt tips er å undersøke offentlige avgifter, vei- og bomavgift og forsikringer, og ta med disse kostnadene i hyttebudsjettet ditt.

 

Tips 3: Valg av hytte

Det finnes et hav av ulike hyttemodeller å enten velge mellom eller ta utgangspunkt i for en skreddersydd hytte på fjellet. I Lundhytta tegner vi hytta slik du vil ha den Men, hvis du starter helt på bar bakke og ikke vet hvilke muligheter som finnes, anbefaler vi deg å ta en titt på hyttemodellene våre. Kanskje finner inspirasjonen deg, eller kanskje finner du enkelte elementer du liker ved ulike modeller?

Vi har hyttemodeller i både moderne og tradisjonell arkitektur – og en blanding med det beste fra begge verdener. Ha gjerne i bakhodet at hytta bør være funksjonell for flere generasjoner, og ulike størrelser på familien.

Les også: Møt tegneren som skreddersyr hyttedrømmen din

[parallax]