Første januar i år overtok Stig Aron Frøseth og ekteparet Arild Fjellstad Gjervan og Kristine Fjellstad Gjervan driften og eierskapet for skisenteret. Vi treffer Kristine på skisenterets kafé som hun nå har overtatt ansvaret for. 

— Bestefaren til Arild var med å starte skisenteret, og Arild har tråkket sine barnesko i beina på bestefaren. Det var viktig for oss å videreføre arven etter bestefaren, slik at hans mange arbeidstimer med å skape denne møteplassen ikke blir glemt, sier hun om overtakelsen.

[parallax]

Roser sambygningene for dugnadsånden

Kristine, Arild og Stig har kommet på banen etter at de forrige eierne inntok pensjonisttilværelsen. Sammen har det engasjerte trekløveret store ambisjoner om å gjenreise skisenteret slik det var i sine glansdager.

— Folket i området er bare helt fantastiske. Det er mange som har oppsøkt oss og tilbudt seg å hjelpe til med reparasjoner og restaureringsarbeid, uten at vi engang har oppfordret til det. Vi er veldig takknemlige og det viser hvor mye skisenteret har betydd for Nerskogen. Nå skal vi bruke sommeren på å få skisenteret i topp stand, slik at det er klart for å ta imot skiglade folk neste sesong, sier Kristine. 

Det er mye arbeid som skal gjøres. En av heisene skal få ny vaier, driftsbyggene skal pusses opp og males, og skiutleien skal oppgraderes.

— Når vi har fått anlegget i topp stand har vi mange planer for hvordan vi kan videreutvikle tilbudet, og også ha aktivitet her i sommermånedene.

[parallax]

Skaper liv og røre i grenda

Idylliske Nerskogen ligger skjermet til i fjellene i Trollheimen. Med spredt bebyggelse og omgivelser som består av fjell og skog, heller enn høyblokker og motorveier, er det viktig med et samlingspunkt for alle, der det er litt action.

— Nerskogen Skisenter har skapt liv i grenda. Lysene står på om kvelden, noe som vi opplever at folk i bygda vår setter pris på. Det er tydelig for alle at det er aktivitet der etter flere år uten særlig drift.  Senteret har også hatt stor betydning for hyttefolket. De har hatt en trygg plass hvor både barn og ungdommer kan utfolde seg – kanskje mens foreldrene får gått litt langrenn selv, mimrer Kristine, som selv er født og oppvokst på Nerskogen.

Alle de nye eierne har tilknytning til Nerskogen og er klare for å bli den nye generasjonen pådrivere.

— Skisenteret har alltid hatt mange ildsjeler som har skapt gode år med høy aktivitet. Nå gleder vi oss til å ta over stafettpinnen, avslutter hun.

Vi i Lundhytta ønsker de nye eierne velkommen!