— Nerskogen har åpenbare kvaliteter som man blir glad i. Vi så etter et område med nærhet til naturen der vi kan gå langrenn. For ungdommene våre som synes slalåm er gøy, har Nerskogen Skisenter en mindre slalåmbakke som de kan besøke samtidig som Oppdal er nærme Vi liker at bygda har akkurat det vi trenger – uten at det blir for mye, sier Per om tilværelsen med familiens første hytte på fjellet.

 

Viktig å være tett på i prosessen

For familien falt valget av hyttegrend på det som da var et nylig regulert område, Ørnkjell. Hytta deres var en av de første som ble bygd i det idylliske hyttefeltet, hvor man har panoramautsikt over Trollheimens majestetiske fjelltopper fra tomtene.

Per mimrer tilbake til startfasen av hyttedrømmen.

— Selv om Lundhytta har en egen hyttekatalog kunne vi komme med egne ønsker. Vi hadde det klart for oss hvilke kvaliteter hytta måtte ha for at den skulle oppfylle våre behov og Lundhytta tok imot oss med åpne armer. Sammen med vår arkitekt og Lundhytta har vi kommet frem til gode løsninger med høy kvalitet.

Å få være tett på Lundhytta og snekkerne i prosessen har vært avgjørende for at familien fra Trondheim nå har fått den hytta de ønsket seg.

— Vi er utrolig fornøyde med resultatet. Snekkerne var dyktige og flinke å kommunisere med oss. Jeg anbefaler Lundhytta på det varmeste.

[parallax]

Omtrent vedlikeholdsfri

Hytta er designet med en stor grad av modernitet. Med hensyn til Pers helsetilstand har hytta universal utforming og er skreddersydd for hele familiens behov – både i dag og i fremtiden.

— Hytta er for eksempel utformet for å være funksjonell med rullestol. Vi har også valgt materialer som gjør at hytta ikke har behov for mye vedlikehold i fremtiden når helsa endrer seg. Det gir familien vår trygghet og forutsigbarhet. Vi har fått en flott familiehytte som kan gå i arv i flere generasjoner.

 

Et fristed for å hente seg inn

Det siste året har familien ofte oppholdt seg hjemme på fjellet. Per forteller om aktive dager på ski om vinteren og et flott turterreng for fjellturer om sommeren.

— Kona mi jobber mye og opplever at hytta gir henne verdifull fritid. Hytta er også et sted å hente seg inn etter en aktiv uke – og med hjemmekontorets inntog kan vi også jobbe fra hytta, så den fyller mange ulike behov for oss, avslutter han.

[parallax]