Da budrunden glapp, måtte familien tenke nytt.

For familien Wormdahl var det både tungt og vemodig å selge den gamle familiehytta. Her hadde de opplevd mange fine stunder.
– Samtidig kjentes det også veldig riktig å ta det valget, når vi først hadde bestemt oss for et nytt hytteliv, sier Atle.

Nå har de funnet et samlingspunkt for hele familien, hjemme på fjellet.

Vi møter Atle Wormdahl over en kopp kaffe i Trondheim sentrum, for å høre om hans hytteliv og hvordan han har opplevd prosessen fra hyttedrøm til realitet. Han er førstemann ut i «Hytteboka» til Lundhytta; en samling med historier fra Lundhytta-eiernes egne hytteliv.

Tidligere hadde Atle og kona en familiehytte på Hemnkjølen, som farfaren hans bygde for lenge siden. Sønnene til Atle mente at den gamle hytta begynte å bli utdatert og at familien trengte et mer moderne og tilgjengelig hytteliv.

– Etter familierådet gikk det et lys opp for meg. Jeg kunne ikke lenger se meg selv som 75-åring drassende på en 50-kilos pulk, hver eneste gang vi skulle opp på hytta, forteller Atle.

Deres nye hytteliv startet på Nerskogen – et sted Atle lengtet til når han satt i den gamle familiehytta og speidet utover Trollheimen. Atle hadde opplevd de unike turmulighetene og den vakre naturen på Nerskogen allerede på ungdomskolen. Han mener stedet er så praktfullt, at man husker det godt etter kun ett besøk.

– Det å skulle starte en ny hyttedrøm et annet sted kan være både utfordrende og skummelt. I første omgang la vi inn bud på en innflytningsklar hytte. Budrunden tok helt av, og det ble dyrere for oss å fortsette budrunden, enn å bygge en helt ny hytte på drømmetomta.

Neste steg i prosessen, ble derfor å lete etter den riktige hyttetomta. Etter flere visninger på ulike tomter fra ulike leverandører, falt valget på Lundhytta og en av deres tomter.

– Lundhytta hadde disponible tomter til salgs i det øyeblikket vi tok kontakt. Og viktigst av alt, de hadde kapasitet til å sette opp en hytte her, smiler han.

Valget falt på en hytte av typen Storhø i stavlaft. Hytta ble skreddersydd etter familiens behov og deres preferanser. Dette ble starten på deres nye hytteliv.

– Her har vi alt vi trenger; tre soverom, kjøkken, bad og vi fikk en romslig stue tilpasset et mer moderne hytteliv.

I dag har familien Wormdahl følt seg hjemme på fjellet i sin nye hytte siden 2014. Derfor er vi nysgjerrige på hvordan deres nye hytteliv i Nerskogen har vært så langt.

[parallax]

Hvordan var det å starte et nytt hytteliv?

– Det ble selvfølgelig noe helt annet enn det vi var vant med, men både beliggenheten og hytta er helt fantastisk. For oss er det den mest naturlige plassen å være.

– Vi har alt vi trenger her oppe, og som Jan Perry (i Lundhytta red.adm) sa når vi overtok hytta; Dere flytter ikke inn i et hyttefelt, dere flytter til ei bygd. Akkurat det har smeltet litt på meg. Jeg blir glad når jeg ser så dyktige karer som også brenner for bygda si. Vi handler for eksempel aldri på butikkene hjemme i Trondheim, men alltid på Jokerbutikken på Nerskogen. Den har jo alt vi trenger!

Kunne dere hatt det samme hyttelivet i en annen hytte?

– Nei, definitivt ikke. Hytta vår spiller hovedrollen i det hyttelivet vi har nå. Vi kan gjøre alt mulig her, og den gjør at vi kan gi barna og barnebarna våre unike opplevelser. De kommer til ei varm hytte i et område som byr på fantastiske muligheter. Her er det trygt og godt å være og vi gjør så mye fint sammen når vi er her.

– På hytta er alt tilrettelagt, slik at vi ikke trenger å tenke på noe når vi drar oppover og det er veldig godt å tenke på. Vi kan vaske klær i maskinen og det er fortsatt nok varmtvann til at alle kan få ta seg en varm og god dusj etter en skitur. Faktisk så er dusjen vår på hytta bedre enn den vi har hjemme, humrer Atle.

Hva er det beste med ditt hytteliv?

– Det beste med hyttelivet er at det er vårt og at vi kan skape opplevelser her. For å si det sånn, så er dette det nærmeste vi kommer et himmelrike på jord. Trollheimen og Nerskogen er unik, du har så mange muligheter her.

– Jeg tror én av grunnen til at Nerskogen oppleves mer som ei bygd enn et hyttefelt, er på grunn av folkene du møter i området. Vi har jo mange venner med hytter i området. Når det passer seg, inviterer vi gjerne til middager og sosiale kvelder. Det er koselig.

– Jeg husker godt en påsketur vi hadde. Jeg og kona gikk innover mot Skrikdalen, da vi kom på toppen, møtte vi en far med to sønner. Den yngste må ha vært i 7-8 års alderen. Jeg var meget sliten husker jeg, men da jeg så disse barna, så stolte og lykkelige der de gikk på ski og veivet med stavene, ble jeg mektig imponert.

– Det er så mange ressurssterke folk her i området, som gjør alt for å gi familiene sine minnerike opplevelser.

[parallax]

Hva var det beste med byggeprosessen?

– Det beste var vel egentlig at vi var på vei mot noe nytt, en ny drøm hvor vi kan trives både nå og i årene som kommer.

– Samtidig var det veldig stas å bli kjent med et lokalt firma. Vi følte oss trygge og ivaretatt helt fra starten av. Siden Lundhytta er et lite lokalt firma, skjønte vi at vi kunne stole på det vi hadde hørt om dem.

– Vi har hatt en del besøk på fjellet og jeg har enda ikke sett noen ulemper med hytta. Svogern min sa at det var en av de «tighteste» hyttene han hadde sett. Jeg får ikke fullrost de snekkerne nok. Arbeidet var ordentlig gjort og det vises også, syns jeg.

Hva er dine beste tips til de som vil realisere sin hyttedrøm?

– Vel, det beste tipset jeg har er å besøke Nerskogen – så starter hyttedrømmen der. Det ble sånn for oss i alle fall. Vi var på besøk hos en kompis av meg som har hytte der, og det åpnet opp øynene våre. Et realt tips er vel egentlig bare å kaste seg i det med begge beina og følge drømmen.

– Det er nok veldig viktig å først bruke tid på å finne ut hva som er viktig for det hyttelivet man ønsker. Så man kan dvele litt ved de valgene som skal tas i ro og mak – uten å gi opp drømmen.

– Vi var trygge gjennom hele prosessen fra tomt til hytte. Egentlig ønsket vi oss en hytte lengre oppå fjellet, men så falt vi for en tomt i Varghaugkjølen hyttefelt med utsikt utover Granasjøen. Når vi er på hytta, går vi ofte tur og følger Minillaelva som renner ut i Granasjøen.

– Et siste tips jeg har er å stole på prosessen og søke råd hos andre. Det har hjulpet oss til at vi i dag vi har fått det hyttelivet vi ønsket oss og føler oss hjemme her på fjellet.

[parallax]

Hva betyr hyttelivet for deg?

– Jeg tror folk verdsetter hyttelivet fordi man er nær naturen og setter pris på den på en litt annen måte når man er på fjellet. Hytta blir et samlepunkt for folk, hvor man kobler av fra en stressende hverdag. Tiden på hytta blir en tid man deler med andre på en litt annerledes måte.

Hva er det første dere gjør når dere kommer på hytta?

– Da skifter vi til hytteklær, og da snakker vi komfort, altså! Så lager vi hjemmelaget pizza, det gjør vi faktisk hver fredag når vi drar på hytta. Etterpå kryper vi opp i sofaen og finner oss godt til rette under pleddet. Da er livet godt og vi er koblet av fra hverdagen.

Hvor er favorittplassen på hytta?

– Det må være i det ene hjørnet i sofaen – i hvert fall når vi er alene på hytta. Har vi besøk, må favorittplassen være rundt det rause spisebordet vårt – i de 150 år gamle Budalstolene. Da kan vi virkelig kose oss i hyggelig selskap. Når vi er på hytta setter vi stor pris på lange gode hjemmelagede måltider, hvor vi blir ordentlig mette og kan sitte i flere timer å snakke med gjestene.

[parallax]

Hva er det viktigste for å skape en god hyttefølelse?

– Det er pleddet! Det må være der. Selvfølgelig er også nærhet til naturen viktig for å skape det hyttelivet vi har den dag i dag.

Er det noe du gjør på hytta, som du ikke ville gjort ellers?

– Det jeg setter størst pris på med hyttelivet mitt, er når jeg kommer hjem fra en lang skitur. Da setter jeg meg ut på verandaen og tuller meg inn i pleddet, gjerne med en skarp en i glasset. Da er livet godt. slik kan jeg sitte i timevis og bare nyte utsikten. Det er noe jeg absolutt ikke kunne gjort hjemme.

– Se for deg at jeg hadde satt meg ut på verandaen etter en joggetur i Trondheim. Det hadde ikke gått, da er det enten rett på sofaen, eller andre oppgaver som skal gjøres.

Hva er din favoritt-årstid i Trollheimen?

– Det må være høsten, eller kanskje vinteren. Da er det milevis med preparerte skiløyper her. Eller kanskje det er om sommeren når du kan gå fritt i terrenget. Vi trives her uansett hvilken årstid.

Er det ruskvær ute, lever vi hyttelivet inne!

Noen av Lundgutta du husker godt?

– Vel, alle i Lundhytta gjør at du husker dem. Men den jeg husker aller best, må være Kjell Auke. Han er rett og slett en god person. Jeg vet jo når jeg har med en selger å gjøre, men misforstå meg rett, det var noe faderlig over han. Han var en stor del av prosessen frem mot drømmehytta.

– Lundhytta er en lokalbedrift med ordentlig arbeidsmoral. De brenner for jobben sin og de brenner for bygda. Når vi først kom i kontakt med dem, forstod vi raskt at vi var i trygge hender. De stilte alltid opp og var veldig løsningsorienterte. Det bidro til at vi følte oss trygge på at vi hadde gjort det rette valget.

 

– Vel, det beste tipset jeg har er å besøke Nerskogen – så starter hyttedrømmen der.

Realiser din hyttedrøm! Kontakt oss i dag, så avtaler vi veien videre.
Til kontaktsiden