Beliggenhet og tomt

Noen er allerede eier av en hyttetomt.
For alle andre starter prosessen, fra hyttedrøm til virkelighet, med å vurdere plassering av drømmehytta.

Før dere velger hyttetomt kan det være smart å ha tenkt gjennom følgende kriterier:

• Hva slags aktiviteter liker dere?
• Hvor lang tid skal det ta å dra til hytta?
• Hvilke omgivelser ønsker dere?
• Hvor langt skal det være til neste nabo?

Størrelse og behov

Noen har store familier og andre er få.
Noen drømmer om å samle både venner og familie på den nye hytta si og trenger mange soverom og plass til langbord. Andre drømmer om et sted hvor man kan trekke seg tilbake.

Hvilke behov har dere?

• Hvor ofte vil dere bruke hytta?
• Hvor mange personer skal føle seg hjemme der?
• Hvor mange oppholdsrom bør det være?
• Hvor stort budsjett har dere?

Hos Lundhytta skreddersyr vi alle hyttene til eiernes behov – til en konkurransedyktig pris. Alle hytteeiere er forskjellige og ingen hytter blir like.

Smak og behag

Noen ønsker seg en moderne fritidsbolig med store vinduer og rene flater. Andre drømmer om ei fjellhytte i tradisjonell stavlaft med profilerte stolper og detaljer.

Det kan være en god idé å lage seg en inspirasjonstavle med utklipp og eksempler på hva dere synes er fint. Dette kan bli et godt utgangspunkt for å levendegjøre hyttedrømmen.

Lundhytta bygges i den stilen som passer din smak. Alle Lundhytter bygges uansett i svært god kvalitet – skreddersydd til dine behov slik at du får hytta du drømmer om.

Prosjektering og tegning

Når man skal bygge ny hytte kan det være en god idé å samarbeide med en profesjonell hyttebygger allerede fra starten av. Gjerne en som kjenner til de lokale forholdene hvor hytta skal stå.

Alternativene er mange og metodene forskjellige. Mange hytteleverandører serieproduserer hytter etter forhåndsbestemte modeller. Noen leverer byggesett, noen oppgir prisen i såkalt snekkerferdige hytter og noen leverer nøkkelferdige hytter.

Det kan være en utfordring å sammenligne tilbud, men samtidig er det viktig å ha riktige forventninger for å bli fornøyd med sluttresultatet.

Tenk gjerne gjennom hvem dere ønsker skal ta ansvar for:

• Hyttetomt
• Tegning
• Offentlige godkjenninger
• Bygging/tekniske fag
• Håndverkere

Byggeprosessen og oppfølging

Et godt planlagt hytteprosjekt gjør byggeprosessen forutsigbar og sparer dere for skjulte kostnader. Når alle planer, offentlige søknader, kontrakter og tegninger er godkjent kan byggingen starte.

Selv om leverandøren tar ansvaret for hele
byggeprosessen, bør det foreligge jevn dialog
med kunden underveis.

I Lundhytta har vi ord på oss for å levere høy kvalitet til avtalt tid og til avtalt pris.

Det er et rykte vi er veldig stolte av og som vi er svært opptatt av å beholde. God dialog gjennom hele prosessen hindrer både misforståelser og bekymringer, og skaper trygghet for begge parter i samarbeidet.

Innflytting og vedlikehold

Når nøkkeloverrekkelsen er gjort kan dere flytte rett inn og konsentrere dere om å gjøre den nye hytta til et hjem.

Kanskje vil dere i den første tiden etter innflytting komme over en feil eller mangel. Da er det både praktisk og effektivt å ha hytteleverandøren i nærheten til å fikse det – uansett hva det er.

Vi er ikke fornøyd før du er fornøyd.

Vi i Lundhytta er behjelpelige med vedlikehold, innredning og tilbygg. Hvis dere i fremtiden ønsker å bygge ut med et anneks eller en bod hjelper vi dere med både løsningsforslag og gjennomføringen.

Lundhytta er en samarbeidspartner å regne
med gjennom hele livssyklusen, til en konkurransedyktig pris – i nær dialog med deg