Stavlaft er en tradisjonsrik byggemetode hvor man benytter både bindingsverk og laft som teknikk – en solid kombinasjon når man ønsker en tradisjonell hytte. I Lundhytta er vi opptatt av å føre tradisjonen videre, og derfor er vi spesialister på stavlafthytter. Her er fem vanlige spørsmål vi ofte får om hyttemodellen:

 

Hva er en stavlafthytte?

Stavlaft er en konstruksjonsmetode hvor man bruker både laft og bindingsverk som byggeteknikker.

Når man lafter en hytte, legger man tømmerstokker oppå hverandre horisontalt. Endene på tømmerstokkene flettes sammen ved hjelp av tilhuggede spor.

Bindingsverk er det samme som reisverk – en byggemetode som består av et rammeverk med planker. Denne bærekonstruksjonen legger selve fundamentet i hytta. Videre fylles veggene ut med kledning og isolasjon.

 

Våre Stavlaft-hytter

Hva er forskjellen på laft og stavlaft?

Det som skiller en stavlafthytte fra en vanlig laftet hytte, er at det kun er rammen og røstene i en stavlafthytte som er laftet. Hjørnestolpene i hytta bærer veggene, og er stavene i bygget (derav stavlaft). Veggene bygges ved hjelp av bindingsverk.  

En stavlafthytte har et tradisjonelt uttrykk med et moderne preg.

 

Hvor mye koster det å bygge en stavlafthytte?

Å bygge en stavlafthytte er en investering. Prisen varierer naturligvis ut ifra størrelse, beliggenhet og hvilke tilpasninger du ønsker. Uansett hvilke behov og kriterier du har, kommer vi frem til løsningen som passer best for deg – sammen.

Det viktigste for oss er at du får hytta di akkurat slik du vil ha den, og vi strekker oss langt for å kunne levere drømmehytta på dine premisser.

Hvor godt isolert er en stavlafthytte?

En tradisjonell laftet hytte vil ikke gi den tetteste isolasjonen, da konstruksjonen består av tømmerstokker som er laftet uten noen videre form for isolasjon. Når tømmeret først er varmet opp vil det på den andre siden holde godt på varmen.

En stavlafthytte gir deg derimot det beste fra to verdener – godt isolerte vegger med bindingsverk, og laftet tømmer som holder på varmen.

 

Hvorfor velge stavlafthytte?

Det er flere fordeler med å velge stavlafthytte.

Først og fremst vil tømmeret fra laftingen sikre deg et godt inneklima. Treverket puster i takt med trærne utenfor hytta, og gir en naturlig ventilasjon. Hytta blir i ett med naturen.

I tillegg vil den solide bærekonstruksjonen sikre deg en hytte som varer i generasjoner. En stavlafthytte krever lite vedlikehold og har lang levetid.

En investering for deg – en investering for fremtiden.

 

Skreddersydd stavlafthytte etter dine behov

Vi i Lundhytta er opptatt av å bevare tradisjonelle byggemetoder, og kan derfor levere alle våre hytter i stavlaft enten du lar deg inspirere av våre ferdige hyttemodeller eller ønsker at vi skreddersyr drømmehytta. Vår dyktige interiørarkitekt designer stavlafthytta sammen med deg, slik at du får den akkurat slik du vil.

Vi bruker lokalt tømmer fra Trøndelag og Nordmøre som laftes for hånd. Med sag og øks får hver eneste tømmerstokk den omsorgen den trenger. Du kan derfor være sikker på at stavlafthytta di er et solid stykke håndverk – laget med en lidenskap for tømrerfaget. 

Drømmer du om en unik stavlafthytte/ tømmerhytte, hvor du kan trekke deg tilbake og koble av fra hverdagens kjas og mas?

Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang!