Susende, umerkbar støy. En tilsynelatende endeløs rekke av planer og forpliktelser. Helt uten at de fleste av oss er bevisst på det, er denne konstante summingen i bakgrunnen en stor del av livet i byen. Det er noe helt annet på fjellet.

Den deilige planløsheten

Å våkne opp uten en plan, og samtidig vite at både store naturopplevelser og avslappende innetid kan stå på menyen, har vært viktig for Espen og familien.
– Jeg var ikke forberedt på å våkne til øredøvende stillhet, før vi hadde vår første natt i hytta. I hverdagen tenker du jo ikke over den konstante støyen som hele tiden ligger i bakgrunnen, forklarer Espen.

Det er ikke alltid helt stille på fjellet heller. Men andre lyder betyr også andre muligheter.
– Om det er helt stille i det jeg våkner, tenker jeg ofte på å gå en tur eller andre uteaktiviteter. Om jeg hører kraftig vind eller uvær, vet jeg at dagen skal fylles med god mat, peiskos, brettspill og kvalitetstid inne på hytta.

[parallax]

Fjelltid

Tid, og spesielt kvaliteten på den tiden man tilbringer sammen som familie, er en annen ting som er vidt forskjellig fra by til fjell.

– Hjemme er vi på farten hele tiden. Alle har sine faste forpliktelser som må rekkes – og plutselig har dagen gått. På hytta kan vi sitte i timevis sammen rundt et brettspill. De stundene vi har sammen på hytta er ordentlig kvalitetstid.

Selv om dagene fylles med allsidig innhold, både ute og inne, er gjøremålslisten i utgangspunktet kort, når familien er på hyttetur.

– Vi vet at vi skal hjem i løpet av søndagen. Ellers står vi fritt til å gjøre som vi vil.

[parallax]

Naturopplevelser

Familien er ivrige turgåere. De setter pris på at turmulighetene rett utenfor hyttedøra passer til både store og små. Hva som er det beste turmålet i området – er imidlertid litt vanskelig å svare på.

– Det spørs helt om du spør oss voksne som liker å gå, eller de minste som må være med på tur, ler Espen.

– Vi går ofte turer opp til Vardhøa. Når det bare er oss voksne, går vi gjerne til Gråfjell – som er enda litt lengre og høyere opp. I hele området er utsikten spektakulær og turmulighetene mange.

Det gir oss stor valgfrihet. Her er det selvsagt ikke snakk om noe bilkjøring – løyper og stier er rett utenfor hyttedøra.

Så snart minstemann har blitt stor nok, har familien satt seg som mål å gå den velkjente og populære turløypa Trekanten. Turen går mellom de tre vakre turisthyttene i Trollheimen, og deler av løypa går rett forbi Nerskogen, slik at også denne turen kan påbegynnes fra egen hyttetrapp.

Kvalitetstid med familien

Hyttelivet handler ikke bare om turer på høye topper, langs lange elver og i dype daler. Det handler også om tiden på tunet, terrassen, i stua og på kjøkkenet.

– Vi fyrer gjerne i bålpanna og griller ofte toast og marshmallows. Ellers har vi laget oss et eget spillrom i annekset.

[parallax]

Virkeligheten overgår drømmen

Kvalitetstiden familien på tre barn og to voksne nå skaper seg i helgene og feriene på hytta, er resultat av en nøye planlagt prosess og tett samarbeid underveis med Lundhytta.

– Vi tok utgangspunkt i en Brattskarven-hytte, og tegnet den om litt slik at den skulle passe oss og våre behov helt perfekt. For vår del betydde det for eksempel å gjøre soverommene litt mindre, for å få større arealer til stue og kjøkken. I hytta har vi prioritert plass til de områdene der familien tilbringer mest tid sammen.

Les om prosessen og veien fra hyttedrøm, til planlegging, bygging og innflytting her.

– Forventningene vi hadde til hyttelivet har blitt overgått med god margin. Hyttedrømmen har blitt en realitet, avslutter Espen.

[parallax bottom]