Familien på fem fra Børsa i Trøndelag drømte lenge om å kunne trekke seg tilbake fra en hektisk hverdag og virkelig finne roen. Nå har de vært stolte eiere av en nydelig stavlafthytte i ett år – og de kan fortelle at roen definitivt har senket seg.

I en superhektisk hverdag, med jobb og tre aktive tenåringsgutter, er det utrolig godt å reise opp til hytta for å slappe av.

— Jeg pleier å sette meg med en kaffekopp, bare se utover fjellene og høre på stillheten. Jeg føler at jeg begynner å puste igjen. Roen jeg får på hytta er ubeskrivelig, forteller Linn.

 

Fant drømmetomta – bygde drømmehytta

Linn kom i kontakt med Lundhytta på et svært gunstig tidspunkt – det var nemlig flere tomter som skulle selges på Ørnkjell hyttefelt i denne perioden

Vi falt pladask da vi fikk se tomtene. Etter så mange år på søken etter drømmehytta, bestemte vi oss for å kjøpe en av tomtene og bygge selv. Jeg hadde egentlig lyst på en laftet hytte, men nå er jeg er veldig glad for at vi valgte stavlaft. Stavlaft holder bedre på varmen og gir meg det tradisjonelle utrykket jeg hadde så lyst på.

Les også: 5 spørsmål og svar om stavlafthytter

 

 

Ønsket et tradisjonelt uttrykk

Stavlafthytta til familien Vada har to etasjer, hvor første etasje består av bindingsverk og andre etasje er laftet. For at hytta skal gå i ett med omgivelsene har de valgt å ha gress på taket. 

— Vi hadde ikke lyst på en funkishytte som stikker seg ut i de landlige omgivelsene. Hytta vår skulle føles tradisjonell og litt røff. Stavlafthytte var derfor et perfekt valg for oss.

Familien er aktiv og glad i å gå turer. Nå nyter de friluftslivet i det vakre naturlandskapet rundt hytta. Fra Ørnkjell har hytteeierne storslagen utsikt til Trollheimen og fjellene Svarthetta, Blåhø og Falkangerhø.

Både skiturer i oppkjørte løyper og lune sommerturer er tilgjengelig rett utenfor døra. Jeg var litt redd for at det skulle bli kø i løypene om vinteren, siden det er et populært område, men det har ikke vært noe problem – jeg føler heller at vi er alene i fjellet.

 

 

Hjemme på fjellet

Familien tilbringer så mye tid de kan på hytta og omtaler det som deres andre hjem.

 Hytta har nesten blitt mer som hjemme enn huset vårt. Vi har tegnet hele hytta fra bunnen av, med utgangspunkt i personlige preferanser. Lundhytta hjalp oss å tilpasse den etter beliggenheten og værforholdene. Den er tegnet og innredet med tanke på at vi skal kunne bli gamle her og at familien skal bruke den i generasjoner.  

Linn og mannen drømmer om de fremtidige turene med ungene, og vet at hytta kommer til å gi dem mange gode minner for livet.

Nesten alle sparepengene våre gikk med til hytteprosjektet, men vi vet at det er en investering for fremtiden. Vi angrer ikke et sekund – og selger nok huset før vi selger hytta, ler hun.

 

 

Se mer av hytta her: